صنایع غذایی و لبنی به دلیل نقش ویژه ای که در سلامت جامعه دارند، نیازمند ضدعفونی کننده های سطح بالا هستند از این رو صنایعی مانند کارخانجات غذایی، صنایع لبنی و پروتئینی، تولید و بسته بندی خشکبار و سبزیجات و سایر مواد غذایی ،صنایع مربوط به آرد، نان و نشاسته، شکلات، کمپوت و کنسرو، انواع سس و روغن نباتی شرکت های کترینگ و غذای آماده می بایست از ضدعفونی کننده های سطوح و تجهیزات با پایه ی بسیار قوی و موثر استفاده نمایند تا محصول آن ها بدون هیچ نوع میکروارگانیسم بیماری زایی تولید گردد.
مطابق با تعریف موسسه استاندارد بین المللی AOAC ، استاندارد ضدعفونی برای کاهش آلودگی سطوح در تماس با مواد غذایی، برابر است با کاهش ۹۹.۹۹۹% اجرام میکروبی (۵ لوگ کاهش) در عرض ۳۰ ثانیه است.
ضد عفونی کننده های رایج در صنایع لبنی و غذایی عموما ضد عفونی کننده های آمونیومی ، ضد عفونی کننده های اسیدی با پایه پراستیک اسید می باشد.
ضد عفونی کننده های صنعتی آمونیومی بدون بو است. همچنین استفاده از آن آسان بوده و دارای اثر ضد میکروبی طولانی است. برای از بین بردن بوی بد و چربی بدون استفاده از حرارت می توان از این نوع ضد عفونی کننده ها استفاده کرد.این ماده در صورت باز شدن، به مدت ۶۰ روز قابل استفاده است و در صورت رقیق شدن نیز تا ۲۴ ساعت همچنان دارای قابلیت مصرف است.
ضد عفونی کننده های اسیدی با پایه پراستیک اسید از دسته مواد بودار می باشد با داشتن پایه پر استیک اسید یک گندزدای بسیار قوی، کاهنده ی قوی پاتوژن ها و ضد عفونی کننده ی سطح بالاست و برای نابودی باکتری های گرم مثبت، گرم منفى، ویروس ها، قارچ ها، کپک ها و جلبک ها از سطوح موثر می باشد. این ماده به صورت محلول در آب با درصدهای مختلف برای ضدعفونی کردن و گندزدایی سطوح و تجهیزات فرآوری غذا در کارخانجات و واحدهای بسته بندی و فرآوری غذا به کار گرفته می شود این ماده در صورت باز شدن، به مدت شصت روز قابل استفاده است و در صورت رقیق شدن نیز تا ۲۴ ساعت همچنان دارای قابلیت مصرف است.
ضد عفونی کننده های فوق الذکر هر چند بسیار موثر بوده ولی در سطوح در تماس با مواد غذایی علاوه بر خاصیت خورندگی در فلزات (خوردگی بر روی تجهیزات و ماشین آلات و قطعات سیل بندی آنها) و تاریخ مصرف کوتاه مدت آن، دارای مضراتی برای سلامتی انسان نیز می باشند که استفاده از آنها را دچار تردید میسازد. زیرا مواد شیمیایی به کاربرده شده در آنها ممکن است باعث بیماری های مختلفی در کاربران در صنایع غذایی گردد . بیماری های تنفسی (از جمله آسم شغلی)، سوزش چشم و پوست، اختلال در سیستم عصبی مرکزی و از جمله مهمترین عوارض استفاده از این مواد می باشد. علاوه بر این، برخی از این محصولات حاوی مواد شیمیایی پایدار، زیست تخریب پذیر و سمی هستند که به عنوان پسماندهای خطرناک طبقه بندی می شوند.
در حالیکه استفاده از ترمیکا به عنوان یک ضدعفونی کننده سریع و موثر، با قابلیت نگهداری طولانی مدت داشته و غیر قابل اشتعال، در سالهای اخیر در صنایع غذایی و بسته بندی مورد توجه قرار گرفته است.
ترمیکا طیف وسیعی از بیوفیلم ها، میکروارگانیسم ها ( باکتری ها ، قارچ ها و ویروس ها) و اسپورهای آن ها از طریق شکستن پیوندهای شیمیایی درون غشای سلولی نابود می کند. به عنوان یک ضدعفونی کننده تایید شده تجهیزات صنایع غذایی، در طیف وسیعی از دما ها از جمله دمای پایین تا ۴ درجه سانتی گراد کارایی بسیار بالایی دارد. بعد از مصرف بعد از مصرف نیازی به پاک کردن، خشک کردن یا شستشو ندارد و هیچ گونه باقی مانده ی سمی و خطرناک در مواد غذایی و سطوح باقی نمی گذارد در نتیجه هیچ گونه تغییر در بو، طعم و مزه محصول غذایی ایجاد نمی کند.
از طرف دیگر این محصول در غلظت و شرایط نگهداری مناسب خاصیت خورندگی نداشته، بنابراین به راحتی بر روی سطوح فلزی تجهیزات صنایع غذایی به کار گرفته می شود و همچنین در تجهیزات صنایع غذایی رسوب ایجاد نمیکند. این ضد عفونی کننده بر پایه آب بوده و با تجزیه پذیری بالا در محیط زیست و کاهش مصرف آب به عنوان یک محصول دوستدار محیط زیست می باشد .
ترمیکا در سیستم های COP و CIP ،دستگاه ها، تجهیزات و ابزار آلات تولید و بسته بندی، زمین ، دیوارها ، میزها و صندلی ها، تجهیزات مستعد تشکیل بیوفیلم، مه پاشی، کانتینرها و تجهیزات تولید و بسته بندی، تخته های برش لوله های انتقال، تانک ها، پاستوریزاتورها قابل استفاده می باشد.